VARA-leden stemmen in met fusie BNN

De Verenigingsraad van de VARA, het hoogste orgaan binnnen de omroep heeft groen licht gegeven voor een fusie met BNN. De omroep gaat nu de plannen verder uitwerken. Dat meldt persbureau Novum.

In het voorjaar moet de plannen voor de fusie klaar zijn. Zo moet er nog worden bepaald in wat voor een vorm de fusie wordt gegoten, waar deze zich gaat vestigen en wat de consequenties voor de werknemers van de VARA en BNN zijn.

Vorige week werd bekend dat de omroepverenigingen een akkoord hebben bereikt over de hervorming van het publieke bestel. Zes omroepen fuseren tot drie grotere, drie omroepen blijven zelfstandig, net als de NOS en NTR. Het nieuwe bestel moet in 2016 zijn ingevoerd.

Wat er met de jongste omroepen WNL en PowNed gebeurt is nog niet duidelijk.