Rutte: herinvoering gulden slecht plan

Premier Rutte tijdens de persconferentie vandaag. Schermafbeelding NOS

Premier Rutte ziet weinig heil in het opnieuw invoeren van de gulden. Hij reageert hiermee op de aankondiging dat de PVV onderzoek laat doen naar de kosten van een mogelijke herinvoering.

Wilders meldde vanochtend in De Telegraaf dat een internationaal bureau in kaart moet brengen of een vertrek uit de euro op de lange termijn economisch beter uitpakt voor Nederland. In de ogen van de PVV-leider maakt het kabinet mensen bang voor een dergelijk scenario.

Tijdens de persconferentie vandaag reageerde Rutte door te stellen dat het de PVV vrijstaat om een dergelijk onderzoek uit te voeren. Wel verwacht hij dat de uitkomst van dat onderzoek het belang van de euro zal onderstrepen. Volgens Rutte is het opbreken van de euro een slechte ontwikkeling en zal die een te grote impact hebben op de nationale economie.