Marechaussee pakt Iraanse mensensmokkelaars op

Drie mannen van Iraanse afkomst die vanuit hun vaderland mensen naar Nederland smokkelden, zijn opgepakt. De drie verdachten van 31, 30 en 24 jaar wonen al een aantal jaren in Nederland en hebben allen de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten nog vast voor verder onderzoek, laat de marechaussee vandaag weten.

Persbureau Novum meldt dat het onderzoek naar de mensensmokkel in juni dit jaar begon. De mannen smokkelden hun landgenoten via diverse Europese landen Nederland binnen en voorzagen hen vervolgens van valse reisdocumenten. Daarna werden zij onder meer Duitsland en Oostenrijk gebracht om uiteindelijk in Engeland terecht te komen.

Vanwege de mensensmokkel zijn op verschillende locaties in Amsterdam en Purmerend, waar de drie verdachten wonen, doorzoekingen geweest. Hierbij zijn onder andere professionele printers en een laserperforator in beslag genomen, apparatuur waarmee onder meer identiteitskaarten kunnen worden nagemaakt.

Ook zijn bij de huiszoekingen andere vervalsingsapparatuur, gestolen Nederlandse en Belgische reisdocumenten, geld en goud aangetroffen en zijn diverse computers en laptops in beslag genomen. Verder zijn familieleden van de verdachten gehoord.