Oranje weet niet te winnen van Zwitserland

Dirk Kuyt en Ricardo Rodriguez strijden om de bal. Foto AP / Peter Dejong

Het Nederlands elftal heeft vanavond gelijkgespeeld tegen Zwitserland. Het oefenduel in de Amsterdam Arena eindigde zoals het begonnen was: 0-0. Nederland probeerde wel druk te zetten, maar de Zwitsers bleven goed overeind en probeerden zelf ook aan te vallen. De beste kans van de wedstrijd was voor Robin van Persie.

Nederland, dat met Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis begon, was in de eerste helft wel aanmerkelijk beter dan de bezoekers. Babel stichtte het nodige gevaar, maar deed dat vooral uit individuele acties. Oranje speelde vooral in een te laag tempo waardoor de Zwitsers de opbouw konden verstoren.

Na rust was Zwitserland beter dan in de eerste helft. De bezoekers zochten vaker de aanval, maar de hoogtepuntjes kwamen toch van Oranje. Vaak was de laatste pass echter niet goed genoeg. Van Persie was het dichtstbij een doelpunt, maar de Zwitserse keeper Diego Benaglio hield zijn doel schoon.