Nederlandse mannen spoorloos in Pakistan

Diplomaten van de Nederlandse ambassade in Pakistan krijgen al maanden geen contact meer met twee Nederlandse mannen die sinds juni vastzitten in het Aziatische land. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bevestigd. Volgens de Pakistaanse autoriteiten zijn de mannen gearresteerd omdat ze de grens van het Aziatische land overstaken zonder in het bezit te zijn van een geldig visum. De twee Nederlanders van midden twintig vertrokken in maart naar Turkije. „Een van hen was daar in verband met een zakenreis, de ander reisde naar Saoedi-Arabië voor een bedevaartsbezoek”, zegt advocaat Bas Nooitgedagt. Volgens de NOS zou het gaan om mannen van Marokkaanse afkomst, maar Nooitgedagt wil dat niet bevestigen. Pakistan heeft volgens de veiligheidsdienst al jaren een grote aantrekkingskracht op Europese jihadisten. (NRC)