Lichaam Farida Zargar mogelijk gevonden

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vandaag in het Mallebos in Spijkenisse een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De politie zocht sinds gisteren in het Mallebos naar de sinds 2010 vermiste Farida Zargar. Of het om het lichaam van Farida gaat, kan het het OM nu nog niet zeggen.

Zoektocht werd vanochtend hervat

De 34-jarige verdachte die vastzit voor betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw, wees gisteren een plek aan in het bos waar volgens justitie iets lijkt te zijn begraven. De politie hervatte de zoektocht in het Mallebos vanochtend, nadat die gisteren door de invallende schemer moest worden gestaakt. In de loop van de dag werd via de inzet van speciale apparatuur duidelijk dat er op de plek waar wordt gezocht een menselijk lichaam is begraven. Op dit moment wordt de locatie nog altijd voorzichtig afgegraven. Het zal nog enige uren duren voor het lichaam kan worden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

In het bos werd al meerdere keren gezocht naar de vrouw. Eerder werden onder meer haar fiets en sleutelbos gevonden.

Voet gevonden in woning, gevonden lichaam mist een voet

Aan het onderzoek werken medewerkers van de politie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) mee. Eerder deze week werd ook gezocht onder een schuur achter een woning in de Venusstraat in Spijkenisse, naar aanleiding van een melding dat daar mogelijk iets zou liggen. In de loop van de dag werd daar een voorwerp aangetroffen, waarin een menselijke voet bleek te zijn verpakt. Het lichaam dat vandaag werd gevonden mist een voet.