Jon Stewart pakt de ‘oeps’-blunder van Rick Perry aan

Rick Perry
Rick Perry

Woensdagavond haalde de Republikeinse Rick Perry zijn eventuele presidentskandidaatschap definitief onderuit door in een live televisiedebat te vergeten wat hij wilde zeggen. Een beschamend moment en koren op de molen van komiek Jon Stewart, uiteraard.

Het ‘oeps’-moment zelf nog even:

En hoe Perry door de mangel gehaald werd bij Stewart, die ook meteen de andere Republikeinse tegenstanders meepakt:

Overigens probeert Perry zelf zijn blunder met wat zelfspot weg te vegen: op zijn website kun je stemmen welk ministerie je zelf graag zou willen vergeten. En bij David Letterman kwam hij een tiental grappen over zichzelf voorlezen:

Volgens de laatste peilingen gaan Herman Cain, Mitt Romney en Newt Gingrich aan kop in de race om het Republikeinse kandidaatschap.