‘Inspecteurs troika volgende week op bezoek in Griekenland’

Inspecteurs van de troika - bestaande uit de Europese Commissie, het IMF en de ECB - brengen volgende week een bezoek aan Griekenland. De troika zal moeten beslissen of Griekenland de volgende tranche aan financiële steun van acht miljard euro krijgt uitgekeerd. Dat meldt een bron binnen de troika aan persbureau Reuters.

Volgens de bron, die sprak op voorwaarde van anonimiteit, zal de vandaag gepresenteerde coalitieregering van Papademos eerst enkele toezeggingen moeten doen voordat de noodsteun wordt uitgekeerd.

Griekenland heeft uitbetaling van de tranche deze maand of begin december nodig om niet failliet te gaan. De Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos, heeft laten weten dat het binnenhalen van de nieuwe tranche op dit moment de grootste prioriteit heeft voor de coalitieregering. Volgens Venizelos is de nieuwe regering bereid om te doen wat nodig is om de steun op tijd te ontvangen.