Clinton heeft spijt van kritiek

Afgelopen week verscheen het nieuwe boek van Bill Clinton waarin hij kritiek spuit op Obama. Een vergissing, aldus Clinton.

Bill Clinton geeft in zijn nieuwe boek Back to work een paar heel concrete adviezen aan de Amerikaanse regering. Investeren in milieu, strengere regulaties van de banken, kortom, de recepten waaraan Barack Obama maar nauwelijks aan toekomt.

Er kwam ook kritiek uit officiële hoek op Clintons opmerking dat Obama het verlagen van de Bush-belastingverlagingen had moeten koppelen aan het hoger maken van het schuldenplafond, de kwestie die de regering eerder dit jaar bijna lamlegde. Want dat was geprobeerd, maar ook toen al dreigden de Republikeinen het hele pakket te blokkeren, liet Gene Sperling, hoofd van de National Economic Council in een mail aan Clinton weten,

„Een vergissing”, gaf Clinton ruiterlijk toe aan zijn interviewer (die overigens zijn dochter Chelsea was) bij een bijeenkomst van de New York Historical Society. De Huff Post Books citeert: „Ik geef het eerlijk toe. Nou, dat viel nog wel mee, niet?” Clinton heeft wel vaker te kennen gegeven dat hij met zorg kijkt naar de manier waarop Obama het heft uit handen aan het geven is. (NRC)