Europese beurzen sluiten week met winstcijfers af

A trader reacts in front of a DAX logo at the Frankfurt stock exchange November 11, 2011. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: BUSINESS)
A trader reacts in front of a DAX logo at the Frankfurt stock exchange November 11, 2011. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: BUSINESS) De beurzen in Europa, waaronder die van Frankfurt, sloten vandaag positief. Foto Reuters / Alex Domanski

De Europese beurzen zijn vandaag met flinke winsten gesloten. Beleggers reageerden positief op de vorming van een nieuwe Griekse coalitieregering en de goedkeuring van het hervormingsplan door de Italiaanse Senaat.

Bij het sluiten van de beursdag werden flinke winststijgingen genoteerd. De AEX sloot met 2,3 procent winst op 300,98 punten. Frankfurt eindigde 3,2 procent in de plus, Parijs 2,8 procent en Londen 1,9 procent. De beurs in Milaan sloot zelfs af met een winstnotering van 3,7 procent. Ook New York opende vandaag positief. In de eerste minuten van de beursdag stond Wall Street 1,5 procent in de plus.

Twee grote doorbraken vandaag lagen ten grondslag aan het hernieuwde vertrouwen in de financiële markten. In Italië werd een hervormingsplan ter waarde van zestig miljard euro door de Senaat geloodst, een eerste stap die er uiteindelijk toe moet leiden dat het land de economie weer op orde krijgt. In Griekenland werd een nieuwe coalitieregering onder leiding van Lucas Papademos gepresenteerd.