Weer

Een lange droge periode breekt aan door de invloed van een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Europa. Storingen op de Atlantische Oceaan kunnen de rand van het Europese continent bereiken, maar laten Nederland ongemoeid. Droog weer betekent niet altijd zonnig weer. Door de aanvoer van relatief vochtige lucht in de onderste lagen van de atmosfeer is de kans op nevel, mist en laaghangende bewolking vrij groot. In deze tijd van het jaar heeft de zon niet meer zoveel kracht en kan mist lokaal de hele dag blijven hangen. Vanaf morgen stroomt drogere lucht naar ons land en zal de mist ook in het noorden verdwijnen. De aangevoerde lucht is kouder. Vanaf zaterdag gaat het ’s nachts plaatselijk vriezen. Vanavond en vannacht ontstaat op veel plaatsen nevel en is het in het noorden van het land mistig. Bij een aantrekkende oosten- tot zuidoostenwind wordt het 4 tot 6 graden. Morgen begint de dag met nevel en lokaal mist. Daarna wordt het overal zonnig. Het wordt ’s middags 8 en 12 graden bij een matige tot vrij krachtige oosten tot zuidoostenwind. In het weekeinde en begin volgende week blijft het zonnig en droog. Het wordt kouder, dinsdag 5 en 9 graden. Tijdens heldere nachten gaat het op steeds meer plaatsen licht vriezen.