Wall Street sluit met lichte winst

Een beurshandelaar op de beursvloer van Wall Street in New York, eind augustus. Foto Spencer Platt / Getty Images via AFP

De dag eindigde op Wall Street met lichte winst na positieve cijfers over de werkloosheid in de Verenigde Staten en de bekendmaking van de nieuwe Griekse premier Lucas Papademos.

De Dow Jones maakte een winst van 1,0 procent en de breed samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent en de Nasdaq won 0,1 procent. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten bleek vorige week onverwacht gedaald te zijn met tienduizend terwijl was gerekend op een toename van drieduizend aanvragen. Dat zorgde voor een positieve stemming op de beurzen, meldt Dow Jones.

Ook de komst van een mogelijke eenheidsregering in Italië stemde de markten gerust. Hierdoor wordt de deur geopend tot het herstellen van de politieke stabiliteit in de derde economie van de eurozone en het afremmen van de stijgende rente op Italiaanse staatsobligaties.

Toch werd Wall Street even opgeschrikt door de valse melding van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s dat Frankrijk zijn triple-A status zou verliezen. Toen de melding werd ingetrokken herstelde de markten zich. Frankrijk kondigde vanavond aan een onderzoek in te stellen naar Standard & Poor’s.

Gisteren sloot Wall Street nog met forse verliezen door zorgen over de politieke en economische situatie in de eurozone. De Europese beurzen sloten vanavond met lichte verliezen vanwege de zorgen over Italië.

    • Hans Klis