Uit voor kinderen

Hij komt

Acht dansers wachten op de Sint. Loopt hij stilletjes hun huisje voorbij? Of komt hij binnen met zijn knecht? In de dansvoorstelling Hij komt (4+) in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch hopen ze dat er zo mooi gedanst wordt dat de Sint blijft kijken.

Vanaf 16 nov. www.verkadefabriek.nl

Hoe overleeft een plant?

Je steekt een zaadje in de grond, geeft het water en een paar weken later komt er een plantje tevoorschijn. Het lijkt eenvoudig, maar het groeien van een plant is eigenlijk een wonderlijk proces. Op zondag 13 november van 11-12u vertelt bioloog Christa Testerink op de Wakker Worden Kinderlezing in Science Center NEMO, Amsterdam over de manieren van planten om aan hun eten te komen. En zo ontdek je samen met haar, een microscoop, windmachine, rollenspel en heel veel planten hoe slim planten zijn.

www.nemo.nl.

Spinnen

Overal zijn spinnen, buiten, maar ook binnen onder vloeren, op kasten en onder de piano. Op de expositie Spinnen in het Zeeuwse Terra Maris, in Oostkapelle, kan je met een 3D bril zien hoe een spin er precies uitziet. En hoe hij zijn web maakt en zijn prooi vangt. En als je van je spinnenangst af wilt komen, knuffel dan een 3 meter grote speelgoedspin.

T/m 1 april. wwwterramaris.nl

Geesten

‘Ga je mee op reis met de geesten’ heet het verhaal van Wouter Welling in het Afrika Museum in Berg en Dal zondag 13 november 12u bij de MuseumJeugdUniversiteit. Hij vertelt over Afrikaanse slaven, geesten en voodoo. www.afrikamuseum.nl