‘Tilburgse gevangenisdirecteur misdroeg zich tegenover personeel’

Een voormalig directeur van de Tilburgse gevangenis heeft zich schuldig gemaakt aan wangedrag tegenover zijn personeel. Hij zou onder meer in het geheim camera’s hebben opgehangen, personeel hebben beledigd en seksueel getinte opmerkingen gemaakt hebben.

Getuigen zeggen dat vandaag in het Algemeen Dagblad.

De ex-directeur installeerde volgens het personeel zonder hun medeweten cameratoezicht in een vleugel van het gevangeniscomplex na een incident met een personeelslid. Ook deed hij “onbeschofte, beledigende, bedreigende en intimiderende” uitlatingen, maakte seksueel getinte opmerkingen en betastte het personeel.

De woede richt zich ook op het ministerie van Veiligheid en Justitie: volgens het personeel is er niets gedaan om het gedrag van de directeur aan te pakken en wordt het nu in de doofpot gestopt omdat het ministerie geen aangifte wil doen. Volgens het ministerie is er onvoldoende bewijs om die stap te nemen.

De man is na de incidenten wel overgeplaatst en kreeg een nieuwe baan binnen hetzelfde ministerie. Of dat te maken heeft met de affaire, is niet duidelijk.

    • Peter Zantingh