Opnieuw 15 doden bij geweld in Syrië

Vandaag vonden verschillende schietincidenten plaats en werden arrestaties uitgevoerd. Fotoweergave Youtube

In verschillende delen van Syrië zijn vandaag volgens activisten minstens 15 mensen om het leven gebracht, onder wie een 8-jarig meisje en zes soldaten.

Volgens mensenrechtenorganisatie Syrian Observatory for Human Rights is het meisje een van de slachtoffers die vandaag vielen in de centrale stad Homs, het epicentrum van het aanhoudende geweld. Bij enkele van de meest recente incidenten zou het gaan om veiligheidsdiensten die tijdens hun zoektocht naar dissidenten het vuur openden. Daarnaast zouden gevechten hebben plaatsgevonden tussen soldaten en personen die eerder het leger hebben verlaten.

Op onderstaande videobeelden is duidelijk te zien hoe burgers in verschillende steden verschrikt wegrennen wanneer zij onder vuur komen te liggen, en hoe enkele arrestaties plaatsvinden.

Volgens schattingen van de Verenigde Naties zijn bij de gewelddadige incidenten in Syrië de afgelopen acht maanden circa 3.500 mensen om het leven gekomen. Vorige week nog ging het regime van president Bashar al-Assad akkoord met een plan om de gewelddadige crisis in het land op te lossen, onder meer door alle tanks uit de belegerde steden terug te trekken.

    • Dirk Wijnand de Jong