Maak een huis voor Sinterklaas

Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Met de stoomboot uit Spanje. Hoe woont hij daar?

Sint_12.tif

Sinterklaas woont in Spanje, dat weet iedereen. Maar hoe woont hij daar? Woont hij in een ouderwets kasteel of in een moderne flat, op het platteland of in de stad? En wonen al die Pieten bij hem in huis? Hebben ze een zwembad, of een pakjesfabriek? Hoe ziet de stal van het paard eruit?

Ontwerp een huis voor Sinterklaas. Dat is dit jaar de Sinterklaasprijsvraag. Je mag het tekenen, beschrijven, knippen, plakken of fotograferen.

Ter inspiratie: het huis van Sinterklaas is al vaker getekend, bijvoorbeeld door Charlotte Dematons in haar prentenboek Sinterklaas. En in diverse steden is het huis van Sinterklaas nagebouwd, in het Catharijneconvent in Utrecht bijvoorbeeld, maar ook in Dordrecht en Leiden. Daar kun je dus op bezoek bij Sinterklaas. Maar misschien heb jij wel hele andere ideeën over het huis van Sinterklaas. We horen ze graag!

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter