Kort nieuws Media

‘RTL heeft interesse in overname Endemol’

Rotterdam. RTL Group zou interesse hebben in een overname van televisieproductiebedrijf Endemol. Dit meldt de Britse krant The Guardian in een artikel waarin een woordvoerder van Endemol wordt geciteerd. De woordvoerder verklaart dat er interesse bestaat „van andere partijen”. Er zou nog geen nieuw formeel bod op tafel liggen. In tegenstelling tot The Guardian meldde de Financial Times gisteren dat Endemol helemaal niet te koop is. Het productiebedrijf zou in overleg zijn met partijen die de schuld van het bedrijf kunnen verlagen in ruil voor een belang in Endemol. Vorige week werd bekend dat Time Warner het Nederlandse televisiebedrijf Endemol probeerde over te nemen. Het Amerikaanse mediaconcern bracht een niet-bindend bod uit. Volgens een anonieme bron zou Time Warner 1 miljard euro bieden: 600 miljoen om schuld af te lossen en 400 miljoen voor nieuwe aandelen. De toenadering van Time Warner zou zijn geïnitieerd door Cyrte, de investeringsmaatschappij van John de Mol. Endemol is al langere tijd in overleg met schuldeisers en zou zelf ook pas aan een overname willen denken als dat proces is afgerond. (NRC)

Murdoch bezig met Sun on Sunday

Rotterdam. De Britse krantenuitgever News International is volgens The Guardian in het geheim bezig aan een nieuwe zondagskrant, Sun on Sunday, ter vervanging van News of the World (NotW). Die krant ging in juli ten onder in een afluisterschandaal, waarvoor James Murdoch, de zoon van mediamoloch Rupert Murdoch, zich vandaag wederom moet verantwoorden voor een parlementaire commissie. Hij zou bij een eerder verhoor gelogen hebben. Volgens The Guardian is de redactie van The Sun, een andere titel van de uitgever, flink aangevuld met oud-redacteuren van NotW; een indicatie dat zij werken aan een zondagskrant. (NRC)

Art Rooijakkers gezicht van Wie is de Mol?

Rotterdam. Art Rooijakkers, die vorig seizoen Wie is de Mol? won, wordt nu presentator van dat tv-programma. Hij volgt Pieter Jan Hagens op, die het AVRO-programma van 2008 tot 2011 presenteerde. De nieuwe reeks begint op 5 januari en speelt zich dit keer af in IJsland. De kandidaten zijn actrices Hadewych Minis, Anne-Marie Jung, Marit van Bohemen, verslaggever Liesbeth Staats, schrijver Marion Pauw, VVD-politicus Frits Huffnagel, rapper Dio, zwemkampioen Maarten van der Weijden, cabaretier Tim Kamps, en musicalacteur William Spaaij. (NRC)