Ecclestone betaalde smeergeld

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gisteren toegegeven miljoenen euro’s aan smeergeld te hebben betaald aan een bankier van de Bayerische Landesbank uit Duitsland. Ecclestone deed zijn uitspraken als getuige in een rechtbank in München, waar de oud-bankier Gerhard G. terechtstaat wegens verdenkingen van belastingontduiking en fraude.

Gerhard G. was in 2006 verantwoordelijk voor de verkoop van aandelen in het F1-kampioenschap, die zijn bank in eigendom had, aan Ecclestones investeringsmaatschappij CVC Capital. Volgens de Duitse justitie handelde hij bij de verkoop frauduleus en zou hij voor 32 miljoen euro aan steekpenningen hebben ontvangen. De deal met Ecclestones investeringsmaatschappij CVC Capital leverde de Bayerische Landesbank volgens de Duitse justitie een verlies op van 66 miljoen euro.

Ecclestone betaalde smeergeld omdat hij bang was dat de bankier „bepaalde zaken” zou kunnen rapporteren bij de Britse belastingdienst, zei hij gisteren. (AP, Reuters)