Dader Puttense moordzaak krijgt hogere straf

Ron P., verdachte van de moord op stewardess Christel Ambrosius, beter bekend als de Puttense moordzaak, is in hoger beroep tot een gevangenisstraf van 18 jaar veroordeeld. Dat is drie jaar hoger dan de straf die de rechtbank in 2009 oplegde.

Het gerechtshof in Arnhem bepaalde vandaag dat Ron P. schuldig is aan de verkrachting en moord op de destijds 23-jarige Ambrosius, begin 1994. Aanvankelijk werden Wilco Viets en Herman Dubois gezien als daders, maar na een jarenlange gevangenisstraf werd hun veroordeling teruggedraaid. In 2008 werd Ron P. opgepakt.

Ron P. wordt tevens verdacht van de moord op de 22-jarige Anneke van der Stap uit Rijswijk. Volgens het Openbaar Ministerie had Ron P. voorwerpen van de studente in bezit, waaronder haar pinpas. De rechtszaak komt volgende maand voor.

    • Dirk Wijnand de Jong