wiegelied

De Angolese asielzoeker moet een studievisum kunnen aanvragen, besloot de Twee Kamer gisteren. Is dit een schijnoplossing, zoals de oppositie stelde? Niet alleen Mauro neemt straks misschien afscheid van zijn land, ook Nederland zelf lijkt dat te doen, stelt Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr.

slaap zacht mijn land

vannacht ga ik niet weg

de hoeken van je dromen

zal ik kraken voor ons twee

mijn tongval modderzacht

haakt zich reeds vast, daar

zal ik wachten, daar alleen

in vaste slaap je opzoeken

onderduiken samen fluisteren

voetballen uren achtereen

en dan gehakt met jus en prei

deze nacht stelen we tijd

zullen wij slapen, thuis

als vroeger zonder schaamte

blijven we jong, blijven

ademen niet weggaan

geen ontwaken

eenzaam land en ik

gaan roerloos varen

bijna onbemand, dus slaap

uit alle macht slaap zoet

in mij, alleen de nacht

biedt plaats genoeg

voor ons vrije zwarte gat

Ramsey Nasr

    • Ramsey Nasr