Weer

Na het weekend gaat het wat kouder worden, maar de winter lijkt nog ver weg: meer dan wat lichte vorst in de nachten zit er niet in. Winterkou nog ver te zoeken. Pas ten oosten van Moskou vriest het flink, maar deze kou komt de Oeral voorlopig niet over.

Vannacht wordt het in ons land 3 graden langs de oostgrens tot 8 graden aan zee. Daarbij is het eerst helder, maar later schuift vanuit Duitsland bewolking en mist binnen waardoor het morgenochtend in een groot deel van het land grijs is.

In de loop van de ochtend klaart het op en in de middag komt geregeld de zon tevoorschijn. In het noorden gaat dat allemaal wat moeizamer. Omdat de oostelijke wind in de loop van de dag begint aan te trekken zal de mist hoe dan ook verdwijnen. Het wordt 9 graden in Friesland en Groningen en 14 graden in de zuidelijke provincies.

Vrijdag en in het weekeinde is het zonnig en droog met in de middag een graad of 12. In de nachten wordt het kouder met landinwaarts vorst aan de grond.

Na het weekeinde kan het tot lichte vorst komen. Het blijft voorlopig rustig najaarsweer met overdag flink wat zon en in de nacht en vroege ochtend een enkele mistbank of laaghangende bewolking.