Video: dit is de baas van de boemerang

James Bond-slechterik Oddjob was een baas met zijn vlijmscherp hoedje. De vergelijking met deze 007-legende en de boemerangkoning in dit filmpje is tamelijk snel gemaakt.

Als je met een boemerangworp de vlam van een kaars kunt doven of zelfs geblindeerd je doel weet te raken, dan tel je mee. Veel is er niet bekend over bovenstaande video, om eerlijk te zijn vrijwel helemaal niets. Het lijkt in elk geval om een Koreaanse boemeranggooier te gaan.

Oddjob was op zijn beurt een gerespecteerd schurk die het James Bond nog behoorlijk lastig maakte in Goldfinger uit 1964. Sean Connery heeft Goldfinger zojuist verslagen met een potje golf en is de geheim agent dan onderhand wel beu:

In de op James Bond gebaseerde franchise Austin Powers komt het Oddjob-karakter ook nog eens terug. Tijdens het eerste deel van de parodie, Austin Powers: International Man of Mystery (1997), duikt hij op:

    • een onzer redacteuren