Toppaard van Dubbeldam verkocht aan Amerikanen

De Nederlandse springruiter Jeroen Dubbeldam moet het volgende zomer op de Olympische Spelen in Londen stellen zonder zijn toppaard Simon. Het dier is door de eigenaars, de gebroeders Van Grunsven, verkocht aan een paardenfamilie in de Verenigde Staten.

Die zal het ‘Nederlandse’ paard waarschijnlijk beschikbaar stellen voor de Amerikaanse amazone Beezie Madden. De hengst stond al enige tijd te koop.

Dubbeldam gold met Simon als een voorname kanshebber voor eremetaal op de Olympische Spelen in Londen. In een eerste reactie zegt de Nederlandse springruiter de verkoop te betreuren, maar te accepteren.

Met de springpaarden Whisper, Utascha en Quality Time heeft Dubbeldam drie alternatieven achter de hand. Een keuze heeft hij nog niet gemaakt, zegt hij, hoewel Utascha momenteel de beste papieren lijkt te hebben.

Volgend jaar maakt Dubbeldam na een afwezigheid van twaalf jaar zijn rentree op de Zomerspelen. Bij zijn laatste olympische deelname, in het Australische Sydney in 2000, won Dubbeldam een gouden medaille.

Vorig jaar oktober raakte een andere Nederlandse springruiter, Edward Gal, ook zijn toppaard kwijt. Totilas werd toen voor miljoenen euro’s verkocht aan een Duitse paardenhandelaar. (Novum)