Toppaard Dubbeldam verkocht

Springruiter Jeroen Dubbeldam moet voor de Spelen in Londen op zoek naar een alternatief.

Jeroen Dubbeldam moet het op de Olympische Spelen van Londen stellen zonder zijn toppaard Simon. Het dier is door de eigenaars, de gebroeders Van Grunsven, verkocht aan een Amerikaanse familie. Zij zullen waarschijnlijk het paard beschikbaar stellen voor amazone Beezie Madden. Het paard stond al enige tijd te koop.

Dubbeldam gold met Simon als een voorname kanshebber voor eremetaal op de Olympische Spelen in Londen . De springruiter zegt de verkoop te betreuren, maar te accepteren. Met Whisper, Utascha en Quality Time heeft Dubbeldam drie alternatieven achter de hand. Een keuze heeft hij nog niet gemaakt, hoewel Utascha momenteel de beste papieren heeft. Volgend jaar maakt de ruiter na een afwezigheid van twaalf jaar zijn rentree op de Zomerspelen. Bij zijn laatste deelname in 2000 won Dubbeldam goud.

Vorig jaar oktober raakte een andere Nederlandse springruiter, Edward Gal, ook zijn toppaard kwijt. Totilas werd voor miljoenen verkocht aan een Duitse paardenhandelaar. (Novum)