Recordpoging jumping jacks in Witte Huis

Guinness Book of World Records holder John Cassidy performs a balloon act for U.S. First Lady Michelle Obama in the Diplomatic Reception Room of the White House, in this official White House handout photo taken October 11, 2011 and acquired by Reuters from the White House on November 7, 2011. Cassidy performed for kids on the South Lawn of the White House before the First Lady launched a challenge to break the Guinness World Records title for the most people doing jumping jacks in a 24-hour period. REUTERS/Chuck Kennedy/The White House/Handout (UNITED STATES - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT TPX IMAGES OF THE DAY) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
Guinness Book of World Records holder John Cassidy performs a balloon act for U.S. First Lady Michelle Obama in the Diplomatic Reception Room of the White House, in this official White House handout photo taken October 11, 2011 and acquired by Reuters from the White House on November 7, 2011. Cassidy performed for kids on the South Lawn of the White House before the First Lady launched a challenge to break the Guinness World Records title for the most people doing jumping jacks in a 24-hour period. REUTERS/Chuck Kennedy/The White House/Handout (UNITED STATES - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT TPX IMAGES OF THE DAY) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS REUTERS

Na vierhonderd kinderen op het grasveld van het Witte Huis te hebben vermaakt met z’n trucjes ging ballonnenvirtuoos John Cassidy ook nog even in de Diplomatic Reception Room aan de slag. First Lady Michelle Obama wilde – of kreeg, dat maakt het door het Witte Huis geleverde fotobijschrift niet helemaal duidelijk – een privé-optreden van de ballonnenman.

De foto is gisteren pas vrijgegeven, maar werd vorige maand genomen op de dag dat de presidentsvrouw het wereldrecord ‘mensen die op één dag jumping jacks doen’, probeerde te verbreken. In het kader van haar Let’s Move-campagne om Amerikaanse kinderen aan het bewegen te krijgen, riep Obama zoveel mogelijk mensen op om binnen 24 uur het – vooral bij kinderen en tijdens aerobicslessen populaire – sprongetje te maken. Zelf gaf ze het goede voorbeeld door met de vierhonderd kinderen het zuidelijke grasveld van het Witte Huis plat te springen. Of het wereldrecord, dat nu op 20.000 staat, is verbroken, moet het Guinness Book of World Records nog onderzoeken. Dit onderzoek kan enkele maanden duren.

De man op de foto is in ieder geval wel zeker van meerdere (ballongerelateerde) wereldrecords, vier om precies te zijn. Cassidy wist de meeste ballonfiguurtjes in één uur (654) en in één minuut te fabriceren. Daarbij kan hij ook de meeste ballonnen in één uur opblazen en in de kortste tijd een ballonnenfiguur maken.