Paard van Sinterklaas na 22 jaar met pensioen

De trouwe schimmel van Sinterklaas Amerigo in de film 'Het Paard van Sinterklaas' (2005). Foto Warner Bros

“Ik ben de daken zat, ik wil nooit meer in de regen”, zong VOF de Kunst in 1993 in het nummer ‘Het Paard van Sinterklaas’ over een mogelijk vroegtijdig pensioen van de trouwe schimmel van de Goedheiligman. Dat was toen nog niet aan de orde maar nu, ruim achttien jaar later is het zover, Amerigo gaat van zijn oude dag genieten.

Dat maakte zijn eigenaar Pieter Wiersinga van de Dienst Levende Have van de KLPD vandaag bekend in het Algemeen Dagblad. Na 22 jaar dienst zal Amerigo, met zijn ‘verkering’ pony Frans, genieten van zijn pensioen in de Gelderse wei van Herm Hullegie, de buurman van Wiersinga.

Amerigo begon zijn carrière als schimmel van de Sint toen hij als dressuurpaard in de jaren tachtig moest afhaken vanwege ademhalingsproblemen. Als paard van de Sint kwam hij echt tot zijn recht. Volgens Sinterklaas was Amerigo het “beste paard” dat hij in “eeuwen” had gehad vanwege zijn kalmte en betrouwbaarheid.

Naast het vervoeren van de Goedheiligman was Amerigo ook een ster in de film Het Paard van Sinterklaas uit 2005, waarvan hieronder de trailer te zien is.

Trailer van Het Paard van Sinterklaas

Wiersinga laat weten dat er al een vervanger gevonden is voor Amerigo. Die komt uit Noord-Holland, maar meer wilde hij er niet over kwijt. We zullen de aankomst van Sinterklaas aanstaande zaterdag moeten afwachten.

    • Hans Klis