Now that we found love… Rapper Heavy D is niet meer onder ons

Op 1 oktober trad Heavy D. nog op tijdens de BET Hip Hop Awards in Atlanta. Foto AP / David Goldman

Hij werd slechts 44 jaar oud en heette eigenlijk Dwight Arrington Myers. Heavy D overleed gisteren maar was verantwoordelijk voor een van de bepalende rapnummers die het genre commercieel toegankelijker maakten.

Als Heavy D & The Boyz scoorde de rapper in 1991 een wereldhit met ‘Now That We Found Love’. Dat jaar werd hiphop opeens mainstream door acts als MC Hammer, The Fresh Prince en Vanilla Ice. Ze maakten handig gebruik van bekende samples die ze onder een hiphopbeat en vlot rijmende coupletten zetten.

Michael Jackson en acteren

Heavy D hield er een gastoptreden aan over op Michael Jacksons ‘Jam‘ en ‘Black Or White’. Tegenwoordig rapte hij nog maar zelden op het podium, al was hij vorige maand nog te zien bij een Jackson tributeconcert in Wales. De carrière van Heavy D. ging na zijn grote hit vooral richting het acteren.

Ziekenhuis

Waaraan Dwight Arrington Myers is overleden, is nog onduidelijk. Hij zou vanuit zijn woning in Beverly Hills zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Heavy D. was toen nog in leven. Gisteren reageerde hij op zijn twitteraccount nog op het overlijden van bokslegende Joe Frazier. Heavy D’s laatste tweet is er een om te onthouden:

Twitter avatar heavyd HEAVY D BE INSPIRED!

De hiphopwereld reageerde via twitter ook direct op het overlijden van de in bepaalde opzichten voor het genre baanbrekende rapper. Onder meer Nas, Common en Busta Rhymes lieten van zich horen.

Twitter avatar Nas Nasir Jones RIP TO A REAL HIP HOP LEGEND HEAVY D!
Twitter avatar common COMMON Heavy D was…no…is one of Hip-Hops finest. Your art and contribution will live 4ever brother! #RIPHheavyD
Twitter avatar BusaBusss Busta Rhymes @HEAVYD passed away????I DON’T WANNA ACCEPT THIS!!!
Twitter avatar iamwill will.i.am #heavyD inspired me to be me…”We got our own thang”…thank heavy
Twitter avatar thegame Charles Louboutin Last tweet of the day: Rest In Paradise to a GOOD FRIEND & legendary hip hop icon Dwight Arrington “Heavy D” Myers. Damn life sometimes !!!
    • Jules Seegers