Studenten demonstreren in Londen tegen verhoging collegegeld

Caption: Student demonstrators carry banners as they march against cuts in tuition funding in London on November 9, 2011. Thousands of students headed to London on November 9 to march against cuts to higher education funding, as a huge police operation sought to head off any repeat of violent protests one year ago. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Caption: Student demonstrators carry banners as they march against cuts in tuition funding in London on November 9, 2011. Thousands of students headed to London on November 9 to march against cuts to higher education funding, as a huge police operation sought to head off any repeat of violent protests one year ago. AFP PHOTO / BEN STANSALL Britse studenten in Londen demonstreren tegen bezuinigingen en het verhogen van collegegeld. Foto AFP / Ben Stansall

In Londen zijn vanmiddag duizenden studenten op de been voor een protestmars tegen bezuinigingen en de verhoging van collegegeld.

Zo’n vierduizend politieagenten zijn in de stad aanwezig om de demonstraties in goede banen te leiden. De mars loopt onder andere door het financiële district van de Britse hoofdstad waar leden van de Occupy London-beweging mee demonstreren.

Beelden van de mars vandaag:

De demonstratie in Londen werd georganiseerd door de ‘National Campaign Against Fees and Cuts’, een organisatie die zich uitspreekt tegen de plannen van de Britse overheid om meer marktwerking te introduceren in het onderwijssysteem.

Volg de Twitter-berichten over protesten:

Eerdere protesten mondden uit in rellen en in december zelfs in een aanval op de auto van Prins Charles en zijn vrouw Camilla.

Volg voor de laatste ontwikkelingen het liveblog van The Guardian.

    • Hans Klis