Bos niet naar Spelen

Wielrenner Theo Bos wordt geopereerd en moet daarna lange tijd revalideren. ‘Londen’ heeft hij daarom uit zijn hoofd gezet.

Wielrenner Theo Bos kan de komende maanden niet fietsen. De sprinter van Rabobank heeft een beknelde ader in zijn linkerlies en in overleg tussen de medische staf, de ploegleiding en Theo Bos is besloten zo spoedig mogelijk te opereren. De operatie staat gepland voor maandag. Daarna begint er een niet te onderschatten revalidatie, waarbij Bos in de eerste zes weken zijn been niet mag bewegen en buigen, meldt de wielerploeg op de site. De beknelde ader kwam deze week na uitgebreid medisch onderzoek aan het licht.

Bos, die dit jaar overwinningen behaalde in onder meer de Ronde van Oman en de Dutch Food Valley Classic, ziet af van de Spelen in Londen. „Voor mij natuurlijk een teleurstelling, voor mijn gevoel was ik stappen aan het maken. Door de langdurige revalidatie heb ik besloten om af te zien van mijn olympische ambities op de baan. Met pijn in het hart, maar ik moet ook realistisch blijven”, zegt de renner op de site van Rabobank. Hoe lang het duurt voordat Bos terugkeert in de competitie is niet duidelijk. (NRC)