ANWB adviseert automobilisten Utrecht rest van de avond te mijden

De ANWB heeft automobilisten geadviseerd Utrecht de rest van de avond te mijden. Een vrachtwagen was op de A2 richting Amsterdam een deel van zijn lading verloren. Een meterslange betonplaat was ter hoogte van knooppunt Oudenrijn door nog onbekende oorzaak van de truck gegleden en blokkeerde de snelweg.

De A2 in de richting Amsterdam werd rond 16.15 uur afgesloten en pas rond 21.40 uur weer opengesteld, meldt persbureau Novum vanavond. De enorme plaat is zo groot als een bus, zei een woordvoerder van de ANWB. Er ontstond dan ook snel een file. Omdat ook de andere wegen rondom Utrecht volstroomden, werd geadviseerd Utrecht te mijden.

De plaat van ongeveer twintig meter lang lag overdwars over de rijbaan. Twee enorme hijskranen hebben het gevaarte verwijderd, meldt de Verkeersinformatiedienst. Verkeer dat toch gebruik maakte van de A2 werd omgeleid vanaf Oudenrijn.

    • Pim van den Dool