‘Achttien gebouwen ingestort na nieuwe aardbeving oosten Turkije’

Het oosten van Turkije is vanavond getroffen door een hevige aardbeving van 5.7 op de Schaal van Richter. Volgens de staatstelevisie zijn zeker achttien gebouwen, waaronder twee hotels, ingestort. Over slachtoffers is nog niets bekend.

In de stad Van stortte volgens de Turkse tv-zender NTV een hotel in dat voornamelijk bezet werd door journalisten en medewerkers van het Turkse Rode Kruis. De staatstelevisie meldde vanavond dat “een grote hoeveelheid” mensen onder het puin van de vele ingestorte gebouwen ligt. Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar overlevenden.

De aardbeving vond vanavond rond half negen Nederlandse tijd plaats. Het epicentrum lag in het district Edremit. In de stad Van, die vanavond opnieuw getroffen is, vond een kleine drie weken geleden ook al een grote aardbeving plaats die aan ongeveer 600 mensen het leven kostte. Na de aardbeving werd het oosten van Turkije de afgelopen weken getroffen door zo’n 1400 naschokken.

    • Pim van den Dool