Zestien Hindoes vertrapt tijdens religieuze ceremonie in India

In this Monday, Nov.7, 2011 photograph, Hindu devotees arrive to participate in a religious ceremony on the banks of the Ganges River at Haridwar, 500 kilometers (300 miles) southwest of Lucknow, India.A stampede killed 16 Hindu pilgrims and injured about 50 during the religious ceremony Tuesday, an official said.(AP Photo)-INDIA OUT
In this Monday, Nov.7, 2011 photograph, Hindu devotees arrive to participate in a religious ceremony on the banks of the Ganges River at Haridwar, 500 kilometers (300 miles) southwest of Lucknow, India.A stampede killed 16 Hindu pilgrims and injured about 50 during the religious ceremony Tuesday, an official said.(AP Photo)-INDIA OUT Pelgrims waren gisteren onderweg naar de gebedsdienst in Haridwar. Foto AP

Bij een religieuze ceremonie in India zijn zestien Hindoes vertrapt en raakten ongeveer vijftig pelgrims gewond toen een stormloop ontstond.

De verdrukking in bedevaartsoord Haridwar werd veroorzaakt toen een aantal pelgrims struikelde en viel en de rest bleef doorduwen, aldus een regeringswoordvoerder.

Duizenden mensen hebben zich aan de oevers van de Ganges verzameld voor een gebedsbijeenkomst. Haridwar wordt elk jaar bezocht door honderdduizenden pelgrims om daar om een religieus bad te nemen. Hindoes geloven dat een bad in de Ganges hun zonden weg wast.


Grotere kaart weergeven

    • Marije Willems