Opinie

    • Ik

Wildkamperen

Vanuit Hongkong reizen we door Qinhai in China: liften en wildkamperen op dit onherbergzame plateau. De tweede nacht, op drieduizend meter hoog, verblijven we naast een nomadengezin met vier jakken en een schamele tent. Buren zijn in de ijle lucht kilometers ver te zien, net als de torens van nijvere telefoonmaatschappijen. Zou mijn BlackBerry werken?

None

Vanuit Hongkong reizen we door Qinhai in China: liften en wildkamperen op dit onherbergzame plateau. De tweede nacht, op drieduizend meter hoog, verblijven we naast een nomadengezin met vier jakken en een schamele tent. Buren zijn in de ijle lucht kilometers ver te zien, net als de torens van nijvere telefoonmaatschappijen.

Zou mijn BlackBerry werken? Ik waag een kort bericht, maar tijdens een overpeinzing kruist mijn blik die van mijn buurvrouw. Met een kindje op haar rug spreidt zij uitwerpselen van een jak onder de drogende zon. Beiden vragen we ons af: „Waar ben je mee bezig?”

Frank Teegelaar

    • Ik