Weer

Deze maand hebben de eerste zeven dagen een gemiddelde temperatuur van 12,5 graden opgeleverd. Gezien het zachte weer de komende dagen kunnen we nu al bijna met zekerheid zeggen dat we een record gaan breken.

De afgelopen dagen hadden we te maken met vochtige lucht en bewolking. Door een hogedrukgebied boven Scandinavië gaat bij ons drogere lucht aangevoerd worden. Die droge lucht gaat morgen verder met het verdrijven van het vocht dat nu nog in onze lucht aanwezig is.

Vanavond loopt eerst nog vanuit het zuiden bewolking het land binnen, met een klein beetje regen. In de rest van het land ontstaan in de nacht mist en lage bewolking, bij minima tussen 4 en 10 graden.

Morgen start dan ook grijs, maar in de loop van de ochtend breekt de zon vanuit het oosten op steeds meer plekken door.

Begin van de middag laat de zon zich dan ook al af en toe zien in Noord-Holland en aan het eind van de dag schijnt overal flink wat zon. Het wordt daarbij 12 tot 16 graden.

Een aantal zonnige dagen volgt, met maxima rond 13 graden. Elke nacht wordt het wat kouder. Tegen het weekeinde krijgen we vorst aan de grond.