Vogel uit het puin gered

A worker rescues a bird after a landslide in Manizales, 278 km west of Bogota, on November 6, 2011. At least 24 people were killed after a landslide caused by heavy rains in the Colombian city of Manizales, the Red Cross said. AFP PHOTO/Raul ARBOLEDA.
A worker rescues a bird after a landslide in Manizales, 278 km west of Bogota, on November 6, 2011. At least 24 people were killed after a landslide caused by heavy rains in the Colombian city of Manizales, the Red Cross said. AFP PHOTO/Raul ARBOLEDA. AFP

Na zware natuurrampen wordt het nieuws vaak gedomineerd door mensen die na een paar dagen nog gered worden uit het puin. Zoals eind vorige maand na de zware aardbeving in Turkije en begin vorig jaar in Haïti.

Beelden van vogels die in veiligheid worden gebracht, komen bijna nooit naar buiten. Hier in Manizales, in het westen van Colombia, wist een reddingswerker gisteren op de bek van een kraan de vogel – welk soort is niet bekend – te bevrijden.

Dit weekend zijn door aardverschuivingen en modderstromen zeker 37 mensen omgekomen in Manizales – een stad van ruim 400.000 inwoners. Speurhonden zoeken nog naar tientallen mensen die begraven zijn onder modder en puin nadat hun huizen waren weggespoeld.

Reddingswerkers worden gehinderd door aanhoudende regen. Colombia heeft een van de zwaarste regenseizoenen sinds jaren.

Zo’n 250.000 mensen moesten worden geëvacueerd. In heel Colombia zijn al ongeveer zeventig mensen omgekomen.