Egypte weigert PVV-Kamerlid visum - Kamer zegt in reactie werkbezoek af

De commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer ziet af van een werkbezoek aan Egypte dat voor komend weekend gepland stond. De reden is dat Egypte weigert om PVV-Kamerlid Raymond de Roon een visum te geven.

D66-fractievoorzitter Pechtold, die ook naar Egypte zou reizen, maakte het afzeggen van het werkbezoek vanochtend op Twitter bekend. De reden voor de weigering van het visum zouden uitspraken van De Roon zijn:

Twitter avatar APechtold Alexander Pechtold Geen werkbezoek aan Egypte ivm verkiezingen dit weekend. Visum van collega De Roon (PVV) is geweigerd nav uitspraken. #samenuitsamenthuis

PVV’er De Roon heeft zich de laatste maanden geregeld kritisch uitgelaten over het nieuwe bewind in Egypte. Zo pleitte hij voor uitzetting van de Egyptische ambassadeur naar aanleiding van het geweld tegen christenen in het land.

Geert Wilders noemt de weigering van het visum een “grove schande”. “Dit toont aan dat het nieuwe Egyptische regime net zo barbaars is als het vorige”, aldus de PVV-leider.

    • Pim van den Dool