Persoonlijke arts schuldig aan dood Michael Jackson

Conrad Murray, de persoonlijke arts van Michael Jackson, is schuldig bevonden aan de dood van de popster. De jury van de rechtbank in Los Angeles maakte dit oordeel gisteren onder grote belangstelling van media en publiek bekend. De rechter zal op een later tijdstip de hoogte van de straf vaststellen. Murray kan maximaal vier jaar celstraf krijgen voor dood door schuld. Jackson overleed op 25 juni 2009 in zijn huis in Los Angeles aan een hartstilstand. Pogingen om hem te reanimeren mochten niet baten. Artsen stelden vast dat hij was overleden aan een overdosis propofol, een middel dat in ziekenhuizen wordt gebruikt om patiënten voor een operatie onder narcose te brengen.

Claimde Jacksons zuster LaToya eerst nog dat „een groep mensen” haar broer zou hebben vermoord om zijn geld, al snel viel de verdenking op Jacksons persoonlijke arts, die Jackson de propofol zou hebben toegediend. Een bodyguard verklaarde hoe de arts hem opdroeg allerlei medicijnen in een plastic tas te doen en die te verstoppen, terwijl de arts de popster probeerde te reanimeren. De strafzaak tegen Murray begon zes weken geleden. (NRC)