Onderzoek naar klappen die Fernandez uitdeelde

De Feyenoorder zou NEC’er Van Eijden hebben geslagen, wat scheidsrechter Van Sichum niet had gezien.

Voetbalbond KNVB is gisteren een vooronderzoek begonnen naar vermeende klappen die Feyenoord-aanvaller Guyon Fernandez zaterdagavond in de Kuip heeft uitgedeeld aan NEC’er Rens van Eijden. Uit tv-beelden van de NOS is duidelijk op te maken dat Fernandez, deze zomer overgekomen van satellietclub Excelsior, in blessuretijd van de competitiewedstrijd tot twee keer toe een slaande beweging maakte naar verdediger Van Eijden, die vervolgens naar de grond ging. Het incident ging voorbij aan scheidsrechter Tom van Sichem en zijn assistenten. De arbitrage had evenmin gezien dat NEC’er Nick van der Velden in de beginfase van het duel meters buitenspel stond op het moment dat hij uit een vrije trap de enige treffer maakte. Beide clubs zijn door de aanklager van de tuchtcommissie gevraagd een verklaring te geven over de gebeurtenis. (NRC)