Kortkolom economie

ProRail: verstoringen sneller oplossen

Den Haag. Spoorbeheerder ProRail wil het aantal kleine verstoringen op het spoornet eind 2015 tot nul hebben teruggebracht. ProRail gaat veel meer preventief onderhoud doen en sneller investeren. Dat beloofde ProRail-directeur Marion Gout gisteren in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Gout wil kleine problemen gelijk oplossen en niet wachten tot het project volgens de planning aan de beurt is. (NRC)

Toch 7 pct bijtelling voor zuinige auto’s

Den Haag. Zuinige auto’s met een uitstoot van niet meer dan vijftig gram CO2 per kilometer krijgen waarschijnlijk toch een bijtelling van 7 procent. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) gisteren gezegd in een debat over zijn belastingplan. Eerder had Weekers nog aangekondigd dat dat deze auto’s nul procent bijtelling krijgen. De coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV wilden de bijtelling opkrikken naar 7 procent. Het nul-procentstarief moet alleen gelden voor auto’s die echt niets uitstoten, vinden die partijen. (Novum)