Joe Frazier is niet meer, kijk hier zijn legendarische gevechten terug

Frazier en Ali samen op een bijeenkomst in Hollywood in 2002. Foto Reuters / Fred Prouser

Afgelopen nacht overleed de legendarische bokser Joe Frazier. De Amerikaan zorgde samen met Muhammed Ali in de jaren zeventig voor groot spektakel in de ring. De hoogtepunten van zijn carrière in drie bijzondere filmpjes.

De enige keer dat Frazier Ali versloeg

De rivaliteit tussen Joe Frazier en Muhammed Ali was groot, heel groot. Desalniettemin was Ali vaak een maatje te groot voor Frazier. In 1971 lukte het Frazier echter om als eerste bokser Ali te verslaan na een titanengevecht:

De ‘Thrilla in Manila’

De derde wedstrijd tussen Frazier en Ali in de Filipijnse hoofdstad Manila is bekend komen te staan als de ‘Thrilla in Manila’. De wedstrijd, die plaatsvond op 1 oktober 1975, wordt gezien als een van de beste bokswedstrijden ooit, de ‘Fight of the Century’. Ali won de wedstrijd, waarvan hieronder de laatste tien minuten te zien zijn:

Frazier verliest zijn wereldtitel aan Foreman

In 1973 zou Frazier zijn in 1971 op Ali veroverde wereldtitel weer verliezen, ditmaal aan een andere topbokser, George Foreman. Het was voor Frazier zijn eerste verliespartij ooit:

    • Pim van den Dool