In Nederland denken we in tijd, niet in afstand

In Nederland gaat het niet langer om afstand. Door de goede infrastructuur is immers alles prima bereikbaar. Tegenwoordig denken we in tijd in plaats van afstand, zo stelt grafisch ontwerper Vincent Meertens. Hij bracht het in beeld.

Volgens Meertens zijn de huidige kaarten zoals wij die kennen achterhaald:

Het denken in tijd beïnvloedt de kaart en daarmee de vorm van Nederland en is ook afhankelijk van het perspectief vanwaaruit we kijken. Elke verandering in reistijd, tijdstip of locatie is direct terug te zien in TIMEMAPS. Zo zet ‘s avonds de kaart uit omdat er minder treinen rijden en tegen de spits krimpt hij weer. De kaart van Nederland zal nooit meer dezelfde zijn.

TIMEMAPS from graphsic on Vimeo.

Het project TIMEMAPS is genomineerd voor de Brains Award en is binnenkort verkrijgbaar als app voor Android en Apple.

    • Marije Willems