In kaart: de taalcommunities op Twitter

In een wereld waar grenzen verdwijnen, blijven taalbarrières bestaan. En waar zie je dat beter dan op Twitter, waar iedereen met iedereen in contact staat (of kan staan)?

Cartograaf Eric Fischer brengt in kaart welke talen in gebruik zijn op Twitter over de hele wereld. Wat je ziet? Naast de Twitter-dichtheid per land (Afrika bestaat bijna niet op deze kaart) zie je dat grote metropolen als Moskou, Parijs en New York goed vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zijn de landsgrenzen duidelijk zichtbaar, wat meer weer aantoont dat er weinig over de grenzen wordt getwitterd. Uitzonderingen (stipjes op de kaart) daargelaten.

Klik op de afbeelding voor een grotere kaart. Klik op de afbeelding voor een grotere kaart.

Het blog Co.Design brengt nog meer beeld.

    • Marije Willems