Ferdinand bedreigd

Voetballer Anton Ferdinand, die in een schandaal is verwikkeld met John Terry, is met de dood bedreigd.

De Engelse politie onderzoekt een doodsbedreiging aan het adres van voetballer Anton Ferdinand. De verdediger werd bedreigd in een brief die vorige week bij zijn club Queens Park Rangers werd bezorgd. De brief was volgens de Engelse krant The Sun zo expliciet dat de club de tekst niet aan Ferdinand heeft laten lezen.

De 26-jarige Ferdinand is het middelpunt van een schandaal sinds hij beweert dat John Terry hem in de competitiewedstrijd tegen Chelsea (op zondag 23 oktober) racistisch bejegend heeft. Terry, tevens de aanvoerder van het nationale Engelse team, ontkent dat hij zich racistisch heeft uitgelaten. De Londense politie en de Engelse voetbalbond FA onderzoeken de zaak.

De politie heeft Ferdinand geadviseerd een alarm in zijn huis te installeren. Ook een aantal van zijn familieleden zou daartoe al zijn overgegaan. Anton Ferdinand is de broer van Manchester United-verdediger Rio Ferdinand en een neef van oud-international Les Ferdinand. (Reuters)