Dromerige melodieën met doo-wop-koortjes

None

pop-cd

Caged Animals. Eat Their Own

Het Amerikaanse Caged Animals – niet te verwarren met het Cage The Elephant –, is het geesteskind van Vincent Cacchione. Cacchione, uit Brooklyn, New York, is ook voorman van de band Soft Black, maar voor dit project maakte en speelde hij de liedjes in zijn eentje thuis. Anders dan voor het akoestische popgezelschap Soft Black gebruikte Cacchione hier een huis-tuin-en-keuken-instrumentarium van simpele elektronica, dat door de primitieve drummachine ouderwets, maar ook aandoenlijk klinkt. Cacchione maakt dromerige melodieën waarin zijn hoge smekende stem lijkt te zoeken naar houvast. Vernuftig omlijst hij zijn vocalen met doo-wop-koortjes en sixties-echo. Minder geslaagd is het experiment met ‘auto tune’ op zijn zang in ‘Piles of $$$’, waardoor zijn stem onmenselijk wordt. Maar uit liedjes als ‘Teflon Heart’ en ‘The NJ Turnpike’ blijkt dat de combinatie van een drummachine, een gitaar en een flinke dosis ruis tot mooie resultaten kan leiden.

Caged Animals treedt op: zaterdag 12 en zondag 13 november, London Calling, Paradiso en de Balie, Amsterdam.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho