De Tweede Kamer onderzoekt de financiële crisis. Alweer?

Den Haag : 7 november 2011 Verhoren van de Parlementaire Enqutecommissie Financieel Stelsel. Verhoor van Onno Ruding. foto © Roel Rozenburg
Den Haag : 7 november 2011 Verhoren van de Parlementaire Enqutecommissie Financieel Stelsel. Verhoor van Onno Ruding. foto © Roel Rozenburg

Gisteren begon in Den Haag de parlementaire enquête naar de noodhulp die de Nederlandse Staat in 2008 verleende aan banken. Een commissie onder leiding van SP’er Jan de Wit zal de komende vijf weken vijftig verhoren afnemen om te achterhalen of de miljardensteun wel verantwoord was en of het gevoerde crisismanagement ‘met de kennis van nu’ wel goed is gevoerd, met name door oud-minister van Financiën Wouter Bos. Vorig jaar deed De Wit, toen met een andere commissie, ook al onderzoek naar de financiële crisis. Waarom nu dan wéér?

    • Jeroen Wester
    • Erik van der Walle