Coach Maaskant ontslagen bij Wisla Krakow

Robert Maaskant (42) is gisteren ontslagen als voetbaltrainer van Wisla Krakow. De Nederlander was sinds augustus 2010 werkzaam bij de Poolse club waarmee hij in zijn eerste seizoen de landstitel won. Of technisch directeur Stan Valckx ook het veld moet ruimen bij Wisla, was vanmorgen nog niet bekend.

Dit seizoen vielen de resultaten tegen. Na dertien speelrondes bezet Wisla Krakow de vijfde plaats in de Poolse competitie. Dit weekend leed Maaskant de achtste competitienederlaag tegen stadgenoot en aartsrivaal Cravovia. Die nederlaag kostte hem feitelijk zijn baan.

In de Europa League verloor Maaskant onder meer met 4-1 van FC Twente. De slechte prestaties in de dit ‘troosttoernooi’ waren opmerkelijk, nadat Wisla zich deze zomer bijna had geplaatst voor de veel sterke Champions League.

Maaskant, ex-speler van meer Go Ahead en zoon van voormalig coach en spelersmakelaar Bob Maaskant, werkte als trainer met wisselend succes bij RBC, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV en NAC Breda.