Cain ontkent seksuele intimidatie en blijft meedoen aan voorverkiezingen

De Republikein Herman Cain tijdens zijn persconferentie vanavond. Foto AP / Matt York

Herman Cain, die meedingt naar de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap, heeft de beschuldigingen van seksuele intimidatie naast zich neergelegd. Hij zal de “valse beschuldigingen” niet in de weg laten staan van zijn campagne, zo zei hij vanavond tijdens een persconferentie.

Gisteren beschuldigde Sharon Bialek tijdens een persconferentie dat Cain in 1997 onder haar rok naar haar kruis graaide en haar hoofd naar zijn eigen schaamstreek duwde. Volgens Cain heeft hij de vrouw nog nooit in zijn leven gezien en heeft het “ongepaste seksueel gedrag” simpelweg niet plaats gevonden. Cain noemde de vrouw “een product van de Democratische machine”.

Bialek is de vierde vrouw die naar buiten is getreden met beschuldigingen dat Cain hen seksueel intimideerde. De andere beschuldigingen zijn ook door Cain ontkend.

Een peiling wees vandaag uit dat veertig procent van de Republikeinse kiezers denkt dat de verhalen kloppen.

    • Lex Boon