Bokslegende Joe Frazier overleden

Frazier in januari dit jaar bij een evenement in New York. Foto Reuters / Lucas Jackson

Bokslegende Joe Frazier is gisteren na een kort gevecht met leverkanker overleden. Dat maakte zijn familie gisteravond bekend. Sinds afgelopen zaterdag was al duidelijk dat Frazier in kritieke toestand verkeerde.

Frazier werd in 1970 wereldkampioen. In 1971 was hij de eerste man die Muhammed Ali versloeg. Ali wist echter twee keer van hem te winnen. Frazier probeerde de rest van zijn leven zich uit de schaduw van Ali, die hem onder meer uitmaakte voor gorilla, te vechten.

Frazier moest in 1973 zijn wereldtitel afstaan aan George Foreman. Frazier won in 1964 ook nog olympisch goud in Tokyo. Frazier is 67 jaar geworden.

Bekijk hieronder een korte reportage van persbureau AP over de carrière van Frazier:

http://www.youtube.com/watch?v=0uhA293ILaQ&feature=youtu.be

    • Pim van den Dool