‘Akkoord over premierschap Papademos’

Lucas Papademos, hier op een foto uit 2005, wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe premier van Griekenland. De details daarover worden op dit moment besproken. Foto Reuters / Yiorgos Karahalis

In Athene zijn de Griekse politieke leiders het eens geworden over het leiderschap van de coalitieregering. Voormalig vicepresident van de Europese Centrale Bank Lucas Papademos wordt de nieuwe premier van Griekenland.

De laatste details over zijn premierschap worden op dit moment besproken. Dat melden bronnen binnen de socialistische PASOK-partij aan persbureau Reuters.

De huidige premier George Papandreou nam vandaag afscheid van zijn kabinet en zei (volgens een van zijn ministers) dat hij “waarschijnlijk vanavond de naam van de nieuwe premier bekend heeft gemaakt.”

Dit weekend kwam Papandreou en oppositieleider Anton Samaras overeen dat het socialistische kabinet plaats zou maken voor een regering van nationale eenheid. Over de precieze invulling van de nieuwe regering werd gisteren en vandaag overleg gevoerd.

    • Lex Boon