107 stemmen vóór

De heer Struick van Bemmelen laat zich in zijn brief over de Palestijnse pogingen lid te worden van VN-organisaties vooral zien als voorzitter van Likoed Nederland en niet als een voormalig vertegenwoordiger van de democratie (Opinie, 7 november). De geloofwaardigheid van een voormalig parlementariër brokkelt af als deze een besluit met een stemming van 107 stemmen vóór en 14 stemmen tegen betitelt als iets wat „niet klopt”. Het is niet moeilijk om een gok te wagen naar de beweegredenen voor Israël om zijn invloed aan te wenden om een Palestijns lidmaatschap te voorkomen. Lidmaatschap geeft onder meer toegang tot het Internationale Gerechtshof in Den Haag, waar zij rechtszaken tegen Israël kunnen aanspannen. Dat dit de verhoudingen in het vredesproces zal veranderen, lijkt zeker.

N. Brenkman

Delft

Brieven en opiniestukken kunt u sturen naar: opinext@nrc.nl

    • N. Brenkman Delft